Gipsy Swing Trio

Zigeunermuziek in de stijl van het Rosenberg Trio

Het Gipsy Swing Trio brengt swingende gipsyjazz, de zigeunermuziek die in Nederland bekend is geworden door het Rosenberg Trio. Hiermee haalt u een trio in huis dat zigeunermuziek maakt recht uit het hart. 

triobezetting met viool

De groep kan worden geboekt in bezetting gitaar, contrabas en viool (violist Wattie Rosenberg, het jonge talent uit de bekende muzikale familie Rosenberg). Deze bezetting is flexibel en kan zowel op de achtergrond als de voorgrond uitstekend muziek verzorgen. Voor recepties en bruiloften kan het trio eventueel ook van plek wisselen.

zigeunerorkest traditie

Het trio speelde op bekende festivals en maakte een tournee met de Franse zigeunerlegende.Tchavolo Schmitt. Afgelopen jaar waren zij de hoofdact op het World Gipsy Festival Khamoro in Praag en speelde zij als openingsact op het North Sea Jazz Festival.Gipsy gitaar jazz is een traditie geworden die van generatie op generatie wordt overgedragen binnen de Sinti (zigeuner) gemeenschap. U kunt rekenen op een optreden vol zigeunermuziek swingende jazzmuziek, passie en virtuositeit.

Django Reinhardt

In de jaren dertig van vorige eeuw richtte de Franse zigeunergitarist Django Reinhardt samen met violist Stephane Grapelli de legendarische “Quintette du Hot Club de France” op. Dit was een bezetting die jazz speelde in een unieke bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat (gitaren, viool en contrabas). Django Reinhardt speelde met zijn linkerhand met enkel twee vingers vanwege opgelopen brandwonden. Ondanks zijn handicap ontwikkelde hij een eigen unieke virtuoze stijl van spelen. Het Quintette du Hot Club de France was in de jaren 30 en 40 erg populair in heel Europa en Amerika. De muziek is daarna door zigeunermuzikanten verder ontwikkeld en is vandaag de dag nog steeds geliefd door veel mensen.


Zigeunermuziek en gipsyswing van het Gipsy Swing Trio

Gipsyjazz en zigeunermuziek voor uw feest, bruiloft of receptie. Swingend met violist Wattie Rosenberg te boeken vanaf EUR 795. Check hier de video en informatie. Neem vrijblijvend contact op voor een prijsopgaaf:

Informatie aanvragen »Bekijk ook

Mensen die deze pagina bekeken, hadden ook interesse in deze pagina's:

Jazzband huren Een live jazzband huren bij artiestenbureau Joost Zoeteman, sfeerverhogend! Check direct videos, prijzen en beschikbaarheid. Live band Op zoek naar een live band? Check de beste bands, recensies, beschikbaarheid en prijzen bij Artiestenbureau Joost Zoeteman.
Contact »

Prijs

 • vanaf € 795

Genres

 • zigeunermuziek
 • gipsyswing
 • hot club de france

Repertoire

 • Les Yeux Noirs
 • Minor Swing
 • Bei Mir Bist de Schon
 • Nuages

Samenstelling

 • duo
 • trio
 • kwartet

Te boeken als

 • achtergrondmuziek
 • concert
 • bruiloft

Wat klanten zeggen

Mede dankzij jullie inzet hebben de gasten genoten. Prachtige achtergrondmuziek en de gasten konden zich met elkaar onderhouden. Ook jullie flexibele instelling - het wisselen van plek - gaf ons een goed gevoel.
22 / 10 / 2017
Hallo Joost, Het was heel erg naar onze zin. Iedereen van groot tot klein heeft van hun muziek genoten. Bijzonder sympathieke mensen ook. Heel erg gewaardeerd. Een aantal mensen heeft me ook gevraagd waar je hen kunt inhuren dus ook dat is een goed teken. Ik hoop dat zij het ook leuk hebben gehad bij ons. Dank je wel voor de inzet.
2 / 7 / 2017
Dag Joost, Hartelijk bedankt voor de goede organisatie. De heren hebben het voortreffelijk gedaan!
7 / 1 / 2017