Gipsy Swing Trio & Wattie Rosenberg

gipsyswing voorstelling voor kleine podia

Met dit programma brengt het Gipsy Swing Trio met violist Wattie Rosenberg een spetterend muzikaal feest met een flinke dosis swing, virtuositeit en zigeunervuur. Voor komend seizoen in bescheiden trio bezetting om de kleine podia tegemoet te komen.

over de band

De musici stonden al over de hele wereld met hun swingende muziek, en vingervlugge improvisaties. Violist Wattie is het jonge talent in de familie. Hij leerde vioolspelen van zijn vader, en heeft inmiddels op alle grote festivals en podia gestaan. Zijn spel zorgt naast de bekende vingervlugheid ook voor schitterende melancholie in de muziek.

genre: zigeunermuziek, gipsyjazz
duur: 2 keer 45 minuten
opbouw: 1,5 uur
geschikt voor: kleine zaal en podia

Django Reinhardt

In de jaren dertig van vorige eeuw richtte de Franse zigeunergitarist Django Reinhardt samen met violist Stephane Grapelli de legendarische “Quintette du Hot Club de France” op. Dit was een bezetting die jazz speelde in een unieke bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat (gitaren, viool en contrabas). Django Reinhardt speelde met zijn linkerhand met enkel twee vingers vanwege opgelopen brandwonden. Ondanks zijn handicap ontwikkelde hij een eigen unieke virtuoze stijl van spelen. Het Quintette du Hot Club de France was in de jaren 30 en 40 erg populair in heel Europa en Amerika. De muziek is daarna door zigeunermuzikanten verder ontwikkeld en is vandaag de dag nog steeds geliefd door veel mensen.


rosenbergfamilyconcert

Theaterconcert met gipsyjazz en swing exclusief te boeken via artiestenbureau Joost Zoeteman. Neem vrijblijvend contact op voor een prijsopgaaf:

Informatie aanvragen »Bekijk ook

Mensen die deze pagina bekeken, hadden ook interesse in deze pagina's:

huiskamerconcert huiskamerconcert, bijzondere musici en artiesten in uw eigen huiskamer
Contact »

Genres

  • gipsy

Repertoire

  • theater gipsy

Samenstelling

  • Mozes Rosenberg gitaar
  • Wattie Rosenberg viool
  • Faifie Reinhardt gitaar
  • Joost Zoeteman gitaar
  • Sani van Mullem contrabas

Te boeken als

  • theaterconcert